Wie is de kinderombudsman?

Stans Goudsmit is sinds 1 maart 2018 de gemeentelijke kinderombudsman van Rotterdam, Albrandswaard, Capelle aan den IJssel, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel en Vlaardingen. Zij is ook plaatsvervangend ombudsman in Rotterdam en maakt deel uit van het bureau gemeentelijke ombudsman.

Stans studeerde van 1985 tot 1991 Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie heeft ze gewerkt als advocaat en is ze lid geweest van het College voor de Rechten van de Mens. Stans is ook bemiddelaar. Altijd zoekt ze naar een oplossing waar een kind of jongere echt iets aan heeft.

Stans vindt het belangrijk dat iedereen die haar nodig heeft, haar weet te vinden. Daarom gaat ze er met de fiets op uit om met kinderen en jongeren in contact te komen. Stans zegt daarover:
We moeten beter naar kinderen en jongeren luisteren. Kinderen en jongeren weten vaak heel goed wat er moet gebeuren om hun problemen op te lossen!

Nevenfuncties

Stans Goudsmit vervult de volgende nevenfuncties:

  • lid van de Raad van Toezicht van Defence for Children (onbetaald)
  • lid van de adviescommissie Zelfredzaamheid rechtshulp en rechtsbijstand (betaald)

Medewerkers van de kinderombudsman

De kinderombudsman werkt niet alleen. Op het bureau van de kinderombudsman werken zo’n 20 mensen. De medewerkers werken voor de gemeentelijke ombudsman en kinderombudsman.