Opvang dicht bij zieke vader

Deze maand gaat het over Laura*. Laura zit in de crisisopvang. Haar jeugdbeschermer wil haar in een instelling aan de andere kant van het land plaatsen. De vader van Laura is echter ernstig ziek. Laura en haar ouders willen daarom graag dat Laura in de buurt van haar vader kan blijven.

De kinderombudsman neemt contact op met de jeugdbeschermer van Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond (JBRR). De jeugdbeschermer begrijpt het probleem. Zij wil ook graag dat Laura in de buurt van haar vader kan blijven. Er is echter geen plek bij een geschikte zorgaanbieder in de buurt. De kinderombudsman neemt vervolgens contact op met het zorgbemiddelingsteam.

Een paar dagen later krijgt de kinderombudsman bericht van het zorgbemiddelingsteam: Er wordt gekeken naar twee locaties in de regio Rotterdam! Een van deze locaties blijkt geschikt te zijn en Laura krijgt een intakegesprek. Uit dit gesprek blijkt dat de locatie goed past bij Laura. Helaas moet ze nog wel wachten tot er een plek vrij komt. De kinderombudsman is erg blij dat er een geschikte aanbieder is gevonden voor Laura, dicht bij haar familie. Hopelijk komt er snel een plek voor haar vrij!

Met welke vragen kan je bij de kinderombudsman terecht en wat doet de kinderombudsman daarmee? Elke maand vind je hier een voorbeeld van de vragen en klachten die de kinderombudsman krijgt en probeert op te lossen.

*Vanwege de privacy gebruiken we een zelfverzonnen naam.