Na ingrijpen kinderombudsman wordt Ruth geholpen

Deze maand gaat het over Ruth. Zij heeft hulp nodig, maar krijgt die niet.

De vader van de 17-jarige Ruth benadert de kinderombudsman. Hij is ten einde raad, want zijn dochter zit thuis van school en ze heeft hulp nodig. Het wijkteam zou kijken of Ruth terecht kan in een project voor begeleid wonen. Ruth en haar ouders horen maar steeds niets. Als ze navraag doen wijst het wijkteam naar de organisatie van het begeleid wonen en vice versa.

De kinderombudsman neemt contact op met het wijkteam en vraagt hoe het staat met de aanvraag voor begeleid wonen. Nadat medewerkers van de kinderombudsman een paar keer navraag doen naar de situatie, gaat het wijkteam uiteindelijk in gesprek met de organisatie van het begeleid wonen. Vervolgens wordt een gesprek gepland met Ruth, haar ouders en alle betrokken instellingen. Daar wordt afgesproken dat begeleid wonen niet nodig is, maar dat Ruth wel de benodigde hulp krijgt om aan haar problemen te werken. Na het gesprek laat de vader van Ruth aan de kinderombudsman weten dat hij blij is dat de hulp eindelijk is gestart en dat Ruth thuis kan blijven wonen.

Met welke vragen kan je bij de kinderombudsman terecht en wat doet de kinderombudsman daarmee? Elke maand vind je hier een voorbeeld van de vragen en klachten die de kinderombudsman krijgt en probeert op te lossen.

*Vanwege de privacy gebruiken we een zelfverzonnen naam.