Mehmed houdt zijn eigen chauffeur

Deze maand gaat het over Mehmed* die met de taxi naar school gaat. Dit gaat bijna fout.

De 14-jarige Mehmed gaat met leerlingenvervoer naar school. Vier dagen reist hij vanaf het adres van zijn vader in Rotterdam. Eén dag, op maandag, komt hij vanaf het adres van zijn moeder in Capelle aan den IJssel. Mehmed wordt door een vaste chauffeur van Trevvel heen en weer gereden.

Leerlingenvervoer wordt betaald door de gemeente. Elke gemeente heeft een contract met een eigen vervoerder. Omdat Capelle aan den IJssel geen contract met Trevvel heeft, krijgt de moeder van Mehmed, mevrouw B., te horen dat Mehmed binnenkort niet meer door Trevvel op maandag in Capelle wordt opgehaald. Mevrouw B. vraagt met klem aan de gemeente Capelle aan den IJssel of er voor Mehmed een uitzondering kan worden gemaakt. Voor Mehmed zijn zijn vaste gewoonten en vaste contactpersonen namelijk heel belangrijk. Helaas is dat niet mogelijk.

Mevrouw B. benadert de kinderombudsman. De kinderombudsman neemt daarop contact op met de gemeente Rotterdam, de gemeente Capelle aan den IJssel en de vervoerder Trevvel. Na meerdere interventies wordt er een speciale afspraak tussen de gemeente Capelle aan den IJssel en Trevvel gemaakt. Hierdoor blijft de vaste chauffeur Mehmed ook op maandag ophalen. Mehmed en zijn moeder zijn erg blij met deze oplossing.

Met welke vragen kan je bij de kinderombudsman terecht en wat doet de kinderombudsman daarmee? Elke maand vind je hier een voorbeeld van de vragen en klachten die de kinderombudsman krijgt en probeert op te lossen.

*Vanwege de privacy gebruiken we een zelfverzonnen naam.