Geen vaste jeugdbeschermer (voogd)

Deze maand gaat het over Dylan*. Dylan woont in een pleeggezin. Hij staat onder toezicht van Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond (JBRR). Zijn jeugdbeschermer kreeg een andere baan. Nu wacht hij al een lange tijd op een nieuwe jeugdbeschermer.

Dylan en zijn pleegouders willen graag snel kennismaken met de nieuwe jeugdbeschermer van Dylan. Zij horen maar niets van JBRR. Dylan heeft wel een jeugdbeschermer nodig, bijvoorbeeld voor het opstarten van contact met zijn ouders. De medewerker van de kinderombudsman neemt contact op met JBRR om de situatie van Dylan te bespreken. Een paar weken later krijgt de pleegmoeder van Dylan goed nieuws: er is eindelijk een vaste jeugdbeschermer voor Dylan!

Daarmee zijn Dylan en zijn pleegouders geholpen. Maar de kinderombudsman wil dat dit in de toekomst niet meer bij andere jongeren gebeurt. De kinderombudsman heeft dit met JBRR besproken. Ook sprak zij hierover met alle gemeenten in de regio. Zo wil zij er voor zorgen dat jongeren voortaan niet meer zo lang hoeven te wachten op een jeugdbeschermer.

Met welke vragen kan je bij de kinderombudsman terecht en wat doet de kinderombudsman daarmee? Elke maand vind je hier een voorbeeld van de vragen en klachten die de kinderombudsman krijgt en probeert op te lossen.

*Vanwege de privacy gebruiken we een zelfverzonnen naam.